Beton

Beton als bouwmateriaal kennen we allemaal. Het wordt geleverd in grote vrachtwagens met een ronddraaiende laadbak zodat het niet te vroeg hard wordt. Het wordt gegoten in grote pilaren en er worden huizen en andere gebouwen meegemaakt. Zonder beton zou onze wereld er heel anders hebben uitgezien. Grote gebouwen als wolkenkrabbers en stadions zouden niet mogelijk zijn. De combinatie van staal en beton is wat er het mogelijk maakt om steeds groter en hoger te bouwen, maar we zien beton vaak niet. Er wordt vaak overheen gemetseld, geschilderd of gestucd. 

Zichtbaar beton 

Beton is een materiaal dat we over het algemeen lelijk vinden, als we het zien vinden we iets on-af. Daarom gebruiken we andere materialen om er over heen te gaan. Toch zijn er ook bouwstijlen die beton juist waarderen, denk aan het brutalisme, of aan de huidige industriële stijl. Die stijl waardeert strakke lijnen, efficiëntie en koelheid over warmte en comfort. Beton is in die stijlen dus juist een heel geschikt materiaal, maar gewoon beton is binnenshuis niet goed te toe te passen. Daarom is er een oplossing bedacht: beton cire. Beton cire is een beton stuc die gebruikt wordt om een betonlook toiletbadkamer of woonkamer mogelijk en praktisch te maken. 

Betonlook 

Als je van de eerder genoemde industriële stijl houdt en dus beton in huis wil is beton cire dé oplossing. Het ziet er uit als normaal beton maar is veel minder zwaar waardoor het op meerdere manieren aangebracht kan worden. Een betonlook toilet is daardoor binnen handbereik. Met beton cire is het mogelijk om een muur met beton te bekleden, zo krijg je een prachtige, strakke muur zonder naden die er industrieel uitziet maar wel warm oogt ten opzicht van normaal beton. Daarnaast kun je met beton cire ook dingen als je wastafel in beton bekleden. Je krijgt daardoor een unieke uitstraling in jouw woning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *