Eenvoudig via internet een vog aanvragen

Een vog online aanvragen is één van de verschillende manieren, ook bij de gemeente kun je het formulier aanvragen. Hiervoor moet je wel ingeschreven staan bij de Basis Registratie Personen. Wil je het formulier bij de gemeente aanvragen moet je wel een afspraak maken. Digitaal kun je ook eenvoudig en zeer snel een vog aanvragen, afgezien van het weekend wordt je aanvraag binnen 24 uur in behandeling genomen. Een aantal stappen dien je te volgen die je per mail krijgt, onder andere inloggen met je DigiD.

vog online aanvragen

Kosten die verbonden zijn bij een VOG

Voordat je de vog in handen hebt ben je over het algemeen twee tot vier weken verder bij een vog online aanvragen. Moet er een diepteonderzoek plaatsvinden omdat je in aanraking bent geweest met justitie dan duurt de aanvraag tot ongeveer acht weken. De prijs van een vog is over het algemeen overal wel hetzelfde, soms kunnen er kosten bij komen vanwege de service die wordt verleend. Voor het aanvragen via internet heb je wel een DigiD code nodig. Is je aanvraag geaccepteerd en krijg je een vog dan wordt deze per post thuisgestuurd.

vog online aanvragen

Inschrijving bij een gemeente om een vog aan te vragen

Wil je een vog online aanvragen dien je in het bezit te zijn van een DigiD code. Zonder deze code is het niet mogelijk om een aanvraag online te doen, sta je wel ingeschreven bij de gemeente dan kun je daar je aanvraag doen. Je krijgt de vog altijd thuisgestuurd op het adres waar je staat ingeschreven bij de gemeente.