Het nut van Search Engine Optimalisation

Seo is de afkorting van Search Engine Optimalization, hiermee wordt volledig gericht op het organische en dus onbetaald scoren op specifieke zoektermen in Google. Deze Seo is een dienst op zich geworden en dit is helemaal niet zo goed want, met het goed scoren op Google valt er veel geld te verdienen voor jouw organisatie of bedrijf. 

Siem-Luuk

Er wordt steeds meer gebruik van het internet gemaakt 

Er wordt steeds meer en frequenter gebruik gemaakt van het internet. Er gebruik gemaakt om informatie op te doen, muziek te luisteren, te Facebooken, producten te kopen en met elkaar te communiceren. Het is daarom ook niet gek dat Google als de navigatie door dit enorme pad een immens groot  bedrijf geworden is. 

Wat is on en off page

Er wordt binnen de zoekmachine onderscheid gemaakt tijdens grofweg drie pijlers, de on-page, off-page en technische SEO. ON page is alles wat er te vinden is op een pagina te vinden is. Hier wordt ten eerste voornamelijk naar gekeken naar het logo, menustructuur, de social share buttons. Hierna wordt er gekeken naar de content, onder de content valt de teksts, afbeeldingen en links en eventuele video’s. Als laatst is er de footer waarbij er contact informatie en de algemene informatie wordt gevonden. Off page is alles wat om de website gebeurd. Zoals linkbuilding en factoren zoals sociale media kanalen. Dit telt namelijk allemaal mee voor de rank in Google. Van Dongle online zijn de Nederlandse experts op het gebied van SEO.