Internet is onmisbaar geworden

Uit een onderzoeksrapport blijkt dat Nederlanders steeds meer gebruik maken van het internet. CBS :  “Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder zocht 67 procent in 2018 online naar informatie over gezondheid en leefstijl. In 2012 was dit nog niet de helft”. In het afgelopen jaar heeft deze trend zich alleen maar verder ontwikkeld. In 2021 zijn deze cijfer nog meer gestegen.

Door de Corona crisis moest men meer dan een jaar verplicht thuis werken. Hierdoor zijn veel mensen gedwongen geweest om thuis online te werken. Fysieke vergaderingen werden vervangen door sociale media zoals, Microsoft teams, Skype en Zoom. Het werk gaat eenmaal gewoon door. Deze verandering zal in veel bedrijven blijvend zijn. We zijn een stuk minder gebonden aan één plek. Je kan veel gemakkelijker een globaal bedrijf opzetten. Naast het tijdsverschil zijn er vrij weinig belemmeringen om met iemand in China te kunnen communiceren en samen te kunnen werken. Globalisering van de markt is een trend die aankomende jaren zich nog verder zal ontwikkelen.

Door deze enorme grote verandering zijn veel meer mensen afhankelijk geworden van online media. In het bedrijfsleven is dit ook goed terug te zijn. Vrijwel elk merk of bedrijf heeft een eigen website en de meeste grote bedrijven maken volop gebruik van online media. Voorheen waren facebook en Instagram sociaal gerichte platforms voor mensen. Nu worden ook deze platforms volop gebruikt in het bedrijfsleven om de consument aan te kunnen spreken. Het gebruik maken van Umbraco,  Umbraco CMS en andere content systemen gaat extra belangrijk worden. Ook zullen online marketing bureaus belangrijker gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *