Jouw website altijd up to date

businessman testing responsive at work with smartphone showing website on screen. All screen graphics are made up.

Je verwacht dat dit altijd voor elkaar is, maar vergis je niet, zelfs bij de grootste shops is hier vaak nog zeer veel ruimte voor verbetering. Veel online retailers hebben dan ook een webmaster in dienst, of on call om al hun problemen te tackelen. 

Veel voorkomende problemen on site

Er wordt vaak iets over het hoofd gezien door website eigenaren. Een van de meest voorkomende is de page speed van een website. Als deze voor jou begrippen snel laad betekent dat nog niet dat Google hem snel genoeg vindt. Je kunt dit heel gemakkelijk testen met de Google page speed tool.

Sitemap indeling

De sitemap indeling lijkt niet van belang, maar hoe hoger de belangrijkste pagina’s van jouw website in de sitemap staan hoe beter jij gevonden wordt in de organische ranking! Dit komt omdat de Google crawl bot de pagina’s veel eerder vindt in de website.

Interne links

Veel websites beschikken over redelijk wat content, en dan ook content die met elkaar van doen hebben. Echter als je deze pagina’s niet aan elkaar laat linken laat je grote kansen liggen. Deze kleine dingen kunnen vaak wel worden opgepakt door een stagiaire omdat hier niet veel fout kan gaan. WordPress onderhoud website is wel handig om bij te houden elke week zodat je niet achter komt op schema.

Zijn en 404 pagina’s live op jouw website?

404 pagina’s op jouwe website zijn echt een no go. Door deze live te hebben staan zal Google je website lager waarderen. Dit is iets wat je natuurlijk graag voorkomt want je wil vooruit en niet achteruit met je website. Door deze pagina’s te redirecten naar een andere pagina zal je niet alleen het probleem bij Google oplossen maar ook nog een slinkwaarde terug sturen naar een andere page.