Lood prijs zeker niet verkeerd!

Er zijn een heleboel metalen die elk zijn eigen waarden heeft. Zo is koper erg duur en krijg je zes euro per kilo voor. Je hebt ook ijzer wat juist een veel lagere prijs heeft, maar je hebt ook een lood prijs. Nu zal je denken dat de prijs die je voor lood krijgt erg laag ligt, maar dat valt reuze mee. Lood is namelijk een vrij zware metaal. Je hebt dus niet veel nodig om aan een kilo te komen. Daarom is het zeker een aanrader om je lood te verkopen. DIt kun je makkelijk bij verschillende bedrijven doen en je krijgt overal ook hetzelfde bedrag ervoor. De lood prijs is namelijk internationaal bepaald en wordt constant in de gaten gehouden.

Waar?

Meestal gooi jij je metalen weg bij een schroot of een stortplaats. Hier worden de metalen dan ook verzameld zonder dat je er geld voor krijgt. Dat is natuurlijk zonde, want het heeft gewoon nog een waarde en wat er mee gebeurt veranderd niet. Daarom kan je het beter inleveren bij een bedrijf die de metalen laten uitbetalen per kilo. Daarvoor is de lood prijs, koper prijs of de ijzer prijs ook bedacht. Zodat er nog wat aan verdiend kan worden. Vaak hoef je het niet eens zelf in te leveren en wordt het voor je opgehaald. Het kost dus weinig moeite en daarom is het ook zeker een aanrader om te doen. Wie weet heb je zelfs nog meer metalen liggen die je kunt verkopen. Begin daarom zo snel mogelijk met verzamelen en misschien krijg je er nog een leuk bedrag voor.

Waarde

Metalen hebben een waarde die internationaal is bepaald. Daarom wordt de markt ook nauw in de gaten gehouden. Metalen die veel voorkomen hebben natuurlijk een goedkopere prijs dan die weinig voorkomen. Zo heeft ijzer een lagere prijs dan koper en lood. De lood prijs lijkt ook heel laag, maar dat valt reuze mee. De waarde wordt bepaald met twee factoren. Vraag en aanbod en hoeveel kilo je ervan hebt. Wanneer er veel lood is en het weinig wordt gebruikt dan ligt de prijs natuurlijk lager, maar als er een te kort is dan wordt de prijs hoger. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht. Lood is vrij zwaar en daarom zit je ook snel aan een kilo met weinig lood.

Verkopen

Wanneer jij lood verkoopt dan draag je een steentje bij aan een beter milieu. Het kost namelijk veel machines en dus uitstoot van gassen om lood te krijgen. Daarom is het zeker een aanrader om de lood prijs te bekijken voor wat jij hebt liggen en het te verkopen. Je helpt jezelf er niet alleen mee, maar ook het milieu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *