Marketing automation software

Linkbuilding Partner voor linkbuilding Nederland

Digital marketing bureau hulp kan helpen bij jouw digital marketing strategie. Dit wil niet zeggen dat een digital marketing bureau meteen al je marketing taken uit handen moet nemen. Als je zelf nog in control wil zijn van jouw digital marketing, dan kunnen zo ook ondersteunen bij specifieke taken. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een marketing automation software. Marketing automation is software die door marketingafdelingen en bedrijven wordt gebruikt om repetitieve taken te automatiseren. Wil je niet elke dag honderden e-mails versturen? Gelukkig is daar een automatiseringstool voor. Maar welke tool het beste is, is lastig uitzoeken als je hier geen ervaring mee hebt. Een marketing bureau heeft dit natuurlijk wel en kan hier makkelijk advies over geven.

Wat is een influencer?

Een influencer is iemand die de aankoopbeslissingen van anderen kan beïnvloeden vanwege zijn of haar autoriteit, kennis, positie, of relatie met zijn of haar publiek. Influencer marketing is een methode om producten in de markt te zetten ten behoeve van een klant. Het concept van Influencer Marketing heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Influencer marketing wordt ook wel het ‘social proof’ idee genoemd. Het idee van ‘social proof’, is dat de invloed van een influencer op de aankoop van producten kan worden gebruikt als een vorm van ‘verkopen’ voor marketeers. Doordat de influencer het ‘bewijs’ levert dat het product de moeite waard is, zullen zijn of haar volgers eerder geneigd zijn om dit product te kopen. ‘Social’ verwijst natuurlijk naar het feit dat influencers vaak social media gebruiken om hun invloed uit te oefenen.

Influencer marketing kosten

Vergoedingen voor influencer marketing of betaalde engagement zijn meestal afhankelijk van het aantal volgers dat de influencer heeft. Bijvoorbeeld, als de influencer 1.000 volgers heeft op Facebook, maar er zijn 15 mensen die deze influencer volgen op Instagram, dan zou de influencer marketing vergoeding gelijk zijn aan de 15 sociale media profielen die deze influencer volgen. De influencer marketing fee verwijst naar de vergoeding die je moet betalen om een influencer jouw product of dienst te laten promoten op zijn of haar kanaal. Influencer zijn niet alleen goed om een product of dienst te promoten, maar ze kunnen ook ze kunnen ook voor meer volgers zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *