Veganistische gezichtsverzorging

Vegan gezichtsverzorging is diervriendelijk en moet plantaardig materiaal bevatten, het mag ook niet op dieren zijn getest. Normale gezichtsverzorging kan onder andere callageen, karmijn, cholesterol, talg of Hyaluronzuur bevatten, dat direct of indirect de door van een dier heeft veroorzaakt.

Natuurlijk, biologisch of vegan gezichtsverzorging

Vaak worden deze drie termen met elkaar verward. Dieren zijn net zoals planten natuurproducten, wol en zijde dragen bijvoorbeeld vaak het label puur natuurlijk. De term betekent niet synthetisch, wat los staat van vegan.

Omgekeerd is er ook een duidelijk verschil. Iets dat vegan is, kan nog steeds synthetisch zijn. Plastic bijvoorbeeld: volledig vegan maar niet natuurlijk. Er zijn dan ook verzorgingsmerken die all hun dierlijke ingrediënten vervangen door synthetische.

Biologisch heeft weer een andere betekenis. Alleen producten die geen bestrijdingsmiddelen bevatten zijn biologisch. Dit kan voor wol of een plantaardig product als aloë vera gelden.

Marketing en Consumentvertrouwen

Ondanks dat de termen natuurlijk, veganistisch en biologisch vaak als reclame de indruk wekken dat het hele zuivere producten zijn, blijkt dit in veel gevallen ook te kloppen. De consument weet steeds beter wat deze termen betekenen, waardoor makers van vegan gezichtsverzorgingURL: https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging zorgen dat hun producten natuurlijk zijn en waar mogelijk biologisch.

Het is nog steeds de moeite waard om op het etiket te kijken welke labels het product heeft en te weten wat de ingrediënten zijn die je moet vermijden. Op deze manier leer je merken kennen die te vertrouwen zijn en dagelijks kunt gebruiken.

Gezondheid en vegan gezichtsverzorging.

Onze huid kan tot 60% van de producten die we gebruiken opnemen, zelfs als ze schadelijk zijn. De mogelijkheid om natuurlijke, veganistische en biologische producten te gebruiken, kan voor de huid veel verschil maken.

Gebruikers die naar vegan gezichtsverzorgingURL: https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging zijn overgestapt, melden dan ook dat ze sinds de switch minder last hebben van irritaties, puistjes of rode vlekken in hun gezicht.

Het lijkt er dus op dat veganistische huidverzorging niet alleen beter is voor de dieren en de natuur, maar ook voor de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *