Veilige bordestrap

Ieder huishouden heeft er wel een in huis staan, een bordestrap. Echter weet niet iedereen het verschillen tussen een trap en een ladder. Dit verschil is erg simpel. Een ladder kan namelijk tegen een muur aan geplaatst worden, een ladder heeft dus maar een voet. Daarentegen heeft een bordestrap twee voeten. Deze trap kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het vangen van een lamp of het schilderen van een muur. Het gaat bij een bordestrap dus om kleinere hoogteverschillen. Een ladder kan echter gebruikt worden om grotere hoogteverschillen te overbruggen.

Waar moet een veilige trap aan voldoen?

Een veilige trap moet allereerst stabiel en robuust staan. De gebruiker van de trap moet deze natuurlijk wel op een stabiele ondergrond plaatsen. Om veilig te kunnen werken hebben deze bordestrappen een antislip laag aan de onderzijde van beide poten. Daarnaast zijn alle treden en het plateau ook voorzien van een antislip laag. Dit voorkomt uitglijden tijdens werkzaamheden in vochtige omstandigheden. 

Bordestrap

Waar kan ik mijn bordestrap voor gebruiken?

Zoals in bovenstaand artikel besproken kan een bordestrap worden gebruikt voor het vervangen van een lamp en het schilderen van een muur. Daarnaast kan deze trap ook gebruikt worden voor snoeiwerkzaamheden. Bijvoorbeeld voor het snoeien van een boom van twee meter hoog. Zelfs je op deze relatief kleine hoogtes werkt, is het van belang om veilig te werk te gaan. Om veiliger te werken zijn er voor een aantal type bordestrappen verschillende materiaalbakken leverbaar. Deze materiaalbakken zorgen ervoor dat je al je benodigde spullen gemakkelijk bij de hand hebt.

Bordestrap