Wat is een loonsanctie?

Wanneer je als bedrijf groeit en meer personeel in dienst krijgt bestaat de kans dat je op een gegeven moment met regels, termen en situaties te maken krijgt die je vooraf niet kon voorspellen. Een van deze situaties kan zich voordoen wanneer u een loonsanctie krijgt opgelegd. In dit artikel bespreken we de loonsanctie, waarom deze kan worden opgelegd en hoe deze kan worden voorkomen. Veel leesplezier!

Wat is een loonsanctie?

Het kan voorkomen dat een werknemer die u in dienst heeft op een gegeven moment ziek wordt en niet meer kan werken. Als werkgever bent u dan verplicht om 2 jaar verplicht salaris van deze werknemer door te betalen en tijdens zijn of haar ziekte met de werknemer te bekijken hoe deze weer aan het werk te krijgen. Dit kan zijn door middel van extra hulpmiddelen, verkorte werktijden of thuiswerk opties. Mocht de werknemer na 2 jaar nog steeds niet in staat zijn te werken dan kan deze een uitkering aanvragen.

Op dat moment wordt er gekeken of u als bedrijf genoeg heeft gedaan om de zieke werknemer weer aan het werk te helpen of dat u hierbij tekort bent geschoten. Als blijkt dat u meer had kunnen doen om de werknemer weer aan het werk te krijgen, en dus uit de ziektewet te krijgen, dan kan u een loonsanctie worden opgelegd. In dit geval betaalt u nog een jaar het salaris van de werknemer door. Deze regel dient als stimulans om werkgevers ertoe te motiveren om ook aan het welzijn van werknemers met een arbeidsbeperking te denken.


Bron: adxpert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *