Wordt thuiswerken het nieuwe normaal?

Als kantoren geleidelijk heropenen na coronavirus lockdown, zullen meer werkgevers zijn op zoek naar nieuwe manieren van werken. Facebook oprichter en chief executive Mark Zuckerberg vertelde het personeel dat hij in juli open hoop te gaan. Verder verwacht hij dat de helft van het personeel de komende vijf tot tien jaar buiten de kantoren van Facebook zijn werk zal doen. Facebook volgt bewegingen van andere tech-bedrijven in Silicon Valley, net als Twitter, die zei werknemers kunnen werken vanuit huis “Voor altijd” als ze dat willen. Grote tech bedrijven zetten het voorbeeld voor de meeste ondernemers. Het is belangrijk om mee te kunnen bewegen met zulke strenge restricties. Want bedrijven die zich niet kunnen aanpassen gaan er aan ten onder, hier geldt dan ook altijd het ‘’adapt or die’’ principe.

Het nieuwe normale

Een groeiende lijst van bedrijfsleiders voegt hun gewicht toe aan het werken vanuit huis en flexibelere werkregelingen, geholpen door technologie- en videoconferentieplatforms zoals Zoom en Google Meet. Covid  zorgt ervoor dat werkgevers af stappen van het traditionele denken dat de productiviteit afhankelijk is van vaste uren binnen een kantoor omgeving.

Goede werkplek thuis

Als je dan toch thuis gaat werken is het belangrijk dat je een ergonomische werkplek inricht voor jezelf. Een belangrijke rol speelt natuurlijk een ergonomische bureaustoel. Je hebt vele merken met goede stoelen een daarvan is bijvoorbeeld: https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/

Naast een goede bureaustoel is het belangrijk dat je een juiste set-up hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een muis en toetsenbord. En zet je beeldscherm op ooghoogte.